Høfeber og pollenallergi

Høfeber og pollenallergi påvirker og begrænser flere og flere danskere i deres sociale liv, på skole og arbejdesplads. Ved hjælp af akupunktur kan vi hjælpe dig af med de symptomer, der sænker din livskvalitet.

Klippekort på 3 og 6 behandlinger (efter konsultation) giver 15% i rabat.
Efter opbrugt klippekort fåes også 15% på enkelte behandlinger.


Høfeber er sæsonbetinget allergi overfor pollen eller andre luftbårne stoffer. Ca. 10 % reagerer, når de får pollen på hud og slimhinder og får gener i næse, bihule og øjne. Når pollen kommer i kontakt med næsens slimhinde sker der en histaminfrigørelse, hvorved der skabes en irriterende betændelse i slimhinderne. Dem, der er allergiske, skal kun udsættes for ganske små mængder, for at det kan udløse en allergisk reaktion.

Alt afhængig hvilke pollen man er allergisk overfor, viser det sig fra marts til oktober. Høfeber fremkaldes ofte af pollen fra blomstrende græsser. Om foråret er det oftest træpollen som birk, hassel, elm og birk. Om sommeren er det mest græspollen. Efterårshøfeber kan skyldes forskellige blomster.

En tredjedel af alle med pollenallergi reagerer på flere slags pollen. Græsser og korn er i 60% af alle tilfælde årsag til høfeber og pollenastma. En anden form for høfeber er forårsaget af kæledyr, svampe og husstøvmider. Allergiske reaktioner ses her hele året. Mennesker med tendens til høfeber havde ofte i deres barndom polypper, slim, hævede mandler, væske i mellemørerne. Typisk kommer høfeberen omkring puberteten.


Symptomer:

Næse: høfeber, nysen, tilstoppet næse, snue.

Øjne: Røde løbende øjne med kløe.

Luftveje: Tør hoste med hvæsende vejrtrækning, tilstopning. Betændelse i svælget, herefter astma/bronkitis, lungebetændelse og bihulebetændelse.


ALLERGI GENERELT

Allergi er en betegnelse for en bestemt type sygdomme, hvor immunforsvaret reagerer specifikt overfor en faktor, der normalt ikke burde give en reaktion. Den allergiske reaktion er en del af kroppens forsvar, men nogle gange er den ikke specielt hensigtsmæssigt.

Allergifremkaldende stoffer kaldes allergener, og de kan komme ind i kroppen på forskellige måder. Det kan bl.a. være gennem maven, huden eller luftvejene. Kroppen reagerer med dannelsen af antistoffer mod disse allergener.

Der er forskellige faktorer, der kan spille ind i udviklingen af allergi. Man kan være arvelig disponeret, eller man kan være kraftigt udsat for et specifikt stof, der bevirker, at immunforsvaret reagerer allergisk. Normalt er immunforsvaret i stand til at skelne mellem det, der er godt, og det der er dårligt. Hvis immunforsvaret er meget “beskæftiget” kan der lettere opstå fejlreaktioner, hvor ædeceller eller hvide blodlegemer, som varetager produktion af antistoffer (IgE) kan overreagere på stoffer, som de ikke burde reagere på.

Den allergiske reaktion udløses af forskellige stoffer som bl.a. histamin, der bevirker, at blodkarrene udvides, og væske kan trænge ud i blodbanen og her give hævelse.

Langtidspåvirkning af et allergen kan resultere i, at man kommer mere i fare for at udvikle sig til multiallergiker. Man risikerer at blive allergisk over for nogle proteinstoffer, der i kemisk opbygning minder om det, man egentlig var allergisk overfor.

ALLERGI ET NUTIDGT PROBLEM

Man kan betegne allergi som en konsekvens af den måde, vi lever og har indrettet os på.

  • Immunforsvarets system er ofte blevet forstyrret gennem antibiotika behandling.
  • Vi udsættes for mange forskellige miljøgifte og kemikalier.
  • Forurening, parfume, dårlig indeklima, tilsætningsstoffer, nye madvaner og ting vi har på kroppen.
  • Forkert madning af småbørn med indtagelse af produkter som kræver enzymer barnet slet ikke har udviklet.
  • Også den øgede brug af modermælkserstatninger spiller en betydelig rolle. Det er vigtigt, at moderen ammer i så lang tid, at barnet er motiveret.


ALLERGI OG ARVELIG DISPONERING

Allergi kan være arvelig, og risikoen for at udvikle allergi er større, når ens forældre har allergi.

Der er ca. 50-70 % risiko for at få allergi, når begge forældre er allergikere.
Der er ca. 30 % risiko for at få allergi, hvis en af forældrene eller søskende har det.

Hvis en af forældrene er allergikere, skal barnet ammes så længe som mulig dvs. i de første 6-8 måneder.

Akupunkturbehandling er effektiv til at afhjælpe/reducere høfeber, jo før der startes i foråret, desto bedre bliver effekten af behandlingen.

Det er individuelt, hvor mange akupunkturbehandlinger der behøves. Først gang er det ca. 2-3 gange, og de efterfølgende år, hvis det er nødvendigt, ca. 1 gang om året.HØFEBER - POLLENALLERGI BEHANDLING (45 min)............................................ 500,00 kr.


Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at benytte dig af nedenstående kontaktformular