Migræne og hovedpine

SPÆNDINGSHOVEDPINE

Ved en spændingshovedpine begynder smerterne gradvis, ofte bliver smerterne værre i løbet af dagen. Det er oftest tale om en konstant smerte, og smerten er ofte lokaliseret i begge sider af hovedet. Det er muskelspændinger og myoser, der er årsag til denne form for hovedpine, og derfor starter smerten ofte i baghovedet.

Spændingshovedpine har ofte sin årsag i dårlige arbejdsstillinger med kraftig forøget spændingsniveau i musklerne i nakken og skulderregion, stress, følelsesmæssige belastninger, træk/kulde, dårlig søvn, langsynethed, passiv rygning og lufttryk.


CLUSTERHOVEDPINE (KLYNGEHOVEDPINE)

Ved denne form for hovedpine ser man en smerte, der kommer i anfald og i perioder. Clusterhovedpine viser sig typisk ved anfald af smerter i den ene side af hovedet, ofte lokaliseret omkring øjet. Smerterne vil føles jagende og dunkende, og de kan stråle ud til kæberne. Man kalder det også mændenes migræne.

Et anfald varer typisk fra 20 minutter til et par timer, og smerterne kan komme flere gange i døgnet. Smerterne opstår ofte en times tid efter, at man er faldet i søvn. Årsager til klyngehovedpine kendes ikke nøjagtigt.

Nogle mener smerter i venstre side af hovedet ofte er galdeblære relaterede problemer, og at smerte i højre side er relateret til fordøjelsessystemet. Blandt årsagerne til clusterhovedpine nævnes også magnesiummangel.


PANDEHOVEDPINE

Ved pandehovedpine er årsagen oftest en betændelse i bihulerne. Ved betændelse i pandehulen føles smerten over øjnene. Ved betændelse i sibenet føles smerten bag øjnene og i panderegionen. I kæbehulen sidder smerterne i overkæbe og kindben.


MIGRÆNE

Migræne er anfaldsvis hovedpine, som man ikke kender den konkrete årsag til. En migræne er karakteriseret ved, at smerterne viser sig i den ene side af hovedet. En migræne er ofte ledsaget af kvalme og nogle gange opkast. Migræne er selvstændig beskrevet.

Blandt årsagerne til migræne er forstyrrelser i hormonsystemet, visse fødeemner, lavt blodsukkerniveau, psykiske faktorer som bl.a. stress, vejrforhold og arvelige fakturer.

Migræne/spændingshovedpine kan akupunktur ofte afhjælpe, hvor akupunktøren går ind og lindrer smerten fra hovedpinen, som vil give dig et bedre liv.

Akupunktur har veldokumenterede resultater i behandlingen af spændingshovedpine og migræne.MIGRÆNE OG HOVEDPINE BEHANDLING (45 min)............................................... 500,00 kr. Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at benytte dig af nedenstående kontaktformular